01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Recyklace LCD obrazovek

Éra analogových televizí, využívajících standardní katodové technologie, se blíží ke konci. Zároveň s ní se rozšiřuje používání digitálních televizí s plochou obrazovkou. LCD monitory jsou používány nejen v těchto televizích, ale také jako počítačové monitory, v monitorovacích systémech a v...

Éra analogových televizí, využívajících standardní katodové technologie, se blíží ke konci. Zároveň s ní se rozšiřuje používání digitálních televizí s plochou obrazovkou. LCD monitory jsou používány nejen v těchto televizích, ale také jako počítačové monitory, v monitorovacích systémech a v množství různých aplikací ve školství, počítačovém a zábavním průmyslu.

Podle studie společnosti iSuppli bylo v roce 2002 na celém světě prodáno téměř 66 milionů LCD monitorů. V roce 2003 prodej vzrostl o 51,6 % a v roce 2007 by měl celkový počet LCD monitorů ve světě dosáhnout 262 milionů kusů. První generace LCD se však již změnila v odpad a v současnosti není známa jiná cesta pro jejich odstranění, než spálení nebo skládkování.

Spalování však produkuje těkavé znečišťující látky a nebezpečný odpad. Podobně skládkování není příznivé životnímu prostředí, protože velké LCD obrazovky v sobě mají fluorescentní lampu obsahující měď a baterie malých LCD monitorů mohou obsahovat měď nebo kadmium.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down