01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obyvatelé nechtějí bioplynovou stanici

Společnost Ekologie plánuje postavit na své skládce mezi obcemi Lány a Rynholec na Kladensku bioplynovou stanici zpracovávající biologicky rozložitelné odpady a látky. Proti tomuto plánu se však vyslovili obyvatelé i lánské zastupitelstvo. Lidé se obávají zhoršení životního prostředí, zejména...

Společnost Ekologie plánuje postavit na své skládce mezi obcemi Lány a Rynholec na Kladensku bioplynovou stanici zpracovávající biologicky rozložitelné odpady a látky. Proti tomuto plánu se však vyslovili obyvatelé i lánské zastupitelstvo. Lidé se obávají zhoršení životního prostředí, zejména zápachu a zvýšené dopravní zátěže vzhledem k malé vzdálenosti plánované bioplynové stanice od rodinných domů. Firma Ekologie uvádí, že šíření zápachu ze stanice nehrozí a že nebude nic stavět proti vůli občanů.

Podle nezávislé studie zpracované na žádost zastupitelstva, hrozí reálné riziko pachové zátěže a snížení atraktivity lokality, což se může projevit poklesem cen nemovitostí v obci. Stavba se nyní bude posuzovat v rámci velkého zjišťovacího řízení EIA, kterého se zúčastní všechny zainteresované strany. Výstavbu bioplynové stanice v Lánech nepodporuje podle svých slov ani středočeský hejtman Petr Bendl, který ovšem v okolí Lán bydlí.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down