01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sběrný dvůr pro Karolinku

Každý občan třítisícového města Karolinka v loňském roce vyprodukoval v průměru 138 kilogramů komunálního odpadu. Plán odpadového hospodářství úzce navazuje na dokončení výstavby nového logistického centra ve Vsetíně. Protože do nového centra ve Vsetíně má být pořízena i nová technika na odvoz...

Každý občan třítisícového města Karolinka v loňském roce vyprodukoval v průměru 138 kilogramů komunálního odpadu. Plán odpadového hospodářství úzce navazuje na dokončení výstavby nového logistického centra ve Vsetíně. Protože do nového centra ve Vsetíně má být pořízena i nová technika na odvoz odpadů, čekají v Karolince na informace o nových svozových vozech a teprve pak se rozhodnou pro nákup kontejnerů na komunální i tříděný odpad pro své město. "V areálu našeho podniku chystáme výstavbu sběrného dvora v celkové hodnotě šesti milionů korun. Ostatně tento záměr odpovídá koncepci Zlínského kraje, podle které by každá obec nad dva tisíce obyvatel měla mít svůj sběrný dvůr," říká ředitel Městského bytového podniku Karolinka Otakar Šigut.

Sběrný dvůr má být vybudován v příštím roce a podle Oldřicha Fišera ze zlínského Enviprojektu, který Karolince vypracoval odborný projekt, bude se jednat o standardní sběrný dvůr s devíti kontejnery, skladem nebezpečných odpadů a třemi nádobami pro třídění starých ledniček, televizí apod. Z devadesáti procent má být tato investice hrazena z operačního programu Evropské unie.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down