01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Odpovědné podnikání v chemii

Čtvrtou mezinárodní konferenci cyklu Odpovědné podnikání v chemii připravil Svaz chemického průmyslu ČR na 26. března 2008 na téma "REACH, GHS, přeprava". Konference se uskuteční jako součást projektu "Adaptabilita chemického průmyslu", financovaného z Evropského sociálního fondu a rozpočtu České...

Čtvrtou mezinárodní konferenci cyklu Odpovědné podnikání v chemii připravil Svaz chemického průmyslu ČR na 26. března 2008 na téma "REACH, GHS, přeprava". Konference se uskuteční jako součást projektu "Adaptabilita chemického průmyslu", financovaného z Evropského sociálního fondu a rozpočtu České republiky. Na přípravě konference se podílí Ministerstvo životního prostředí, Asociace bezpečnostních poradců a znalců, Česká asociace čistících stanic, DEKRA, REACHSpektrum, s. r. o., a Zentiva, a.s. Náš časopis je mediálním partnerem konference. Konference chce seznámit širokou odbornou veřejnost s dosaženými výsledky implementace nové chemické legislativy a přepravy nebezpečných látek a jejich vzájemnou provázaností prostřednictvím GHS.

Na programu budou témata:

Problematika REACH - aktuální stav a úloha státních orgánů, včetně jejich kompetencí

Globální harmonizovaný systém klasifikace, balení a značení nebezpečných látek a přípravků (informace o stavu příprav)

Legislativa pro přepravu nebezpečných chemických látek

Zkušenosti s využitím obalů a značením

Praktické poznatky z implementace REACH

Základním cílem celosvětové dobrovolné iniciativy Responsible Care chemického průmyslu je otevřená komunikace průmyslu s veřejností, minimalizace dopadu chemických výrob i chemických výrobků po celou dobu jejich životnosti na zdraví člověka a životní prostředí. SCHP ČR se k plnění této celosvětové iniciativy přihlásil již v roce 1994 svým programem pod názvem Odpovědné podnikání v chemii. V ČR se k realizaci programu již přihlásilo 61 členských organizací SCHP ČR a 39 organizací má právo používat logo Responsible Care.

V rámci cyklu mezinárodních konferencí Odpovědné podnikání v chemii proběhnou v tomto roce ještě tři konference "Nebezpečné odpady", "IPPC a 15 let Responsible Care v ČR" a "Kontejnerová přeprava". Podrobnosti najdete na www.schp.cz. Účast na konferencích je bezplatná.

- jhm -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down