01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pytlový svoz se osvědčil

V okrajových částech Vsetína, kde převládá individuální zástavba rodinných domů, se sváží recyklovaný odpad v plastových pytlích. Lidé si na tento způsob třídění odpadu rychle zvykli a městu přináší ekologický i ekonomický efekt. Pytlový svoz se na celkovém množství vytříděného odpadu z domácností...

V okrajových částech Vsetína, kde převládá individuální zástavba rodinných domů, se sváží recyklovaný odpad v plastových pytlích. Lidé si na tento způsob třídění odpadu rychle zvykli a městu přináší ekologický i ekonomický efekt. Pytlový svoz se na celkovém množství vytříděného odpadu z domácností podílí téměř deseti procenty a díky němu stouplo procento vytříděného odpadu na devět procent.

Svozy provádějí technické služby podle stanoveného harmonogramu zveřejněného na stránkách města a v kalendářích, které dostali občané zdarma do svých schránek. Svážení recyklovaného odpadu z okrajových částí Vsetína, jejichž obyvatelé mají dál k recyklačním kontejnerům, zahájily vsetínské technické služby před dvěma lety. V těchto lokalitách totiž žije v téměř 1800 domech přes pět tisíc lidí, což je zhruba šestina vsetínské populace.

V únoru také zahájí ve Vsetíně provoz Logistické centrum odpadů mikroregionu Vsetínsko, kde se budou dotřiďovat, překládat, skladovat či přímo druhotně zpracovávat nejrůznější druhy odpadů. Jeho výstavba si vyžádala takřka 150 milionů korun. Město Vsetín nedávno zakoupilo 11 svozových automobilů nákladem více než 33 milionů korun a obnovilo tak veškerý vozový park pro svoz a zpracování odpadů, který měl průměrné stáří 22 let.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down