01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Devátý ročník konference ODPADY a OBCE

V kongresovém centru Aldis v Hradci Králové se již podeváté sejdou odborníci na konferenci Odpady a obce.

Setkání, pořádané v rámci cyklu Odpadové dny, proběhne ve dnech 18. a 19. června a bude se - stejně jako všechny předchozí ročníky - zabývat hospodařením s komunálními odpady.

Po tolika letech opakování se konference stala jedinečnou příležitostí pro setkávání odborníků, kteří působí v oblasti managementu odpadů. Účastníci získají v jejím průběhu nejen velmi důkladnou znalost aktuální situace, trendů a legislativy v oblasti odpadového hospodářství, ale mají rovněž prostor pro diskusi, výměnu rad a zkušeností mezi kolegy.

Předběžný program konference zahrnuje blok přednášek o stavu a vývoji komunálního odpadového hospodářství na úrovni obcí a krajů. Budou představena integrovaná řešení nakládání s hlavními složkami komunálních odpadů, tedy návrhy technicko-organizačního a ekonomického řešení pro významné složky odpadů v obcích. Pro praxi budou důležitým tématem změny právních norem v oblasti nakládání s odpady (novely zákona o odpadech, návrh změn dalších zákonů) a informace o kontrolní činnost ČIŽP v oblasti odpadů. Blok přednášek se bude zabývat živnostenské odpady, zejména stanovením produkce na úrovni obce, a zpětným odběrem výrobků a spolupráce s obcemi (zhodnocení účinnosti zpětného odběru elektrozařízení zajišťované kolektivními systémy).

Druhý den konference bude věnován systému sběru odpadů v obcích: zálohové systémy sběru, porovnání sběru v kontejnerech se spodním a horním výsypem, zkušenosti s pytlovým sběrem, způsob stanovování výkonu odděleného sběru v obcích. Téma zahrne zkušenosti z financování projektů z operačních programů, otázky nákladů na OH obcí za rok 2007 i zkušenosti ze zařízení pro sběr a využití biologických odpadů na úrovni obcí.

V prostorách Kongresového centra (předsálí, terasa a parkoviště) bude presentace organizací a firem a presentace komunikačních kampaní organizovaných na úrovni krajů. V doprovodném programu nechybí tradiční návštěva Aquaparku a společenský večer s vyhlášením vítěze soutěže obcí "O křišťálovou popelnici" za rok 2007.

V letošním roce se program cyklu Odpadové dny rozšíří o 4. mezinárodní konefrenci Biologicky rozložitelné odpady, která proběhne ve dnech 10. a 11. 9. v Náměšti na Oslavou. Konferenci pořádá agentura ZERA.

Konferenci pořádá AOS EKO-KOM, partnery konference jsou SVPS, ČAOH, SMO, ASEKOL, ELEKTROWIN, EKOLAMP, mediálním partnerem jsou časopisy vydavatelství Economia ODPADY a MODERNÍ OBEC.

Podrobné informace naleznete na www.ekokom.cz.

V příštím čísle časopisu bude vložena přihláška.

- jhm-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down