01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bioplynové stanice rostou jak houby po dešti

Ve Středočeském kraji se chystá výstavba dvou dalších bioplynových stanic. V obci Šumbor v katastrálním území Netřebice se chystá výstavba bioplynové stanice založené na metodě mokré fermentace v areálu současného střediska pro výkrm prasat. Stanice bude zpracovávat biomasu ve dvou reaktorech o...

Ve Středočeském kraji se chystá výstavba dvou dalších bioplynových stanic. V obci Šumbor v katastrálním území Netřebice se chystá výstavba bioplynové stanice založené na metodě mokré fermentace v areálu současného střediska pro výkrm prasat. Stanice bude zpracovávat biomasu ve dvou reaktorech o objemu 3800 m3. Vzniklá energie bude využita k výrobě elektrické a tepelné energie. Podle výsledků rozptylové studie by tento záměr neměl ovlivnit nejbližší obytnou zástavbu.

Další bioplynová stanice vyroste v katastrálním území Úžice u Kralup nad Vltavou uvnitř zemědělského areálu velkokapacitní porodny prasnic Červená Lhota. Ani zde by nemělo být zatíženo okolí - nejbližší obytná budova je vzdálena 430 m.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down