01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konference Nebezpečné odpady

6. mezinárodní konference z cyklu "Odpovědné podnikání v chemii" se pod názvem "Nebezpečné odpady" uskuteční 15. května 2008 v budově Krajského úřadu Středočeského kraje, Praha-Smíchov. Rámcový program konference: Stav odstranění nelegálních skladů Libčany, Chvaletice a Nalžovice Zkušenosti ze...

6. mezinárodní konference z cyklu "Odpovědné podnikání v chemii" se pod názvem "Nebezpečné odpady" uskuteční 15. května 2008 v budově Krajského úřadu Středočeského kraje, Praha-Smíchov.

Rámcový program konference:

Stav odstranění nelegálních skladů Libčany, Chvaletice a Nalžovice

Zkušenosti ze zahraničí

Návrh opatření

REACH a využití odpadů

Závěr

V dubnu 2007 proběhla v Litomyšli konference "Nelegální sklady chemických látek - právní předpisy, zkušenosti, řešení". Účastníci se zde snažili analyzovat příčiny vzniku nelegálních skladů a navrhnout taková opatření pro budoucnost, aby se kauzy Libčany, Chvaletice a Nalžovice již nemohly opakovat.

Letošní konference Nebezpečné odpady, která na loňskou akci volně navazuje, je připravována jako otevřená diskuse odborníků o tom, co a jak se v dané oblasti za poslední rok změnilo a jaká opatření by ještě měla být přijata. K vyjádření bude předložen i materiál připravený pro Bezpečnostní radu státu. Hlavním cílem konference je zevšeobecnit podněty z odstraňování nelegálních skladů nebezpečných odpadů Libčany, Chvaletice a Nalžovice a vypracovat doporučení, kterých by mohlo být při řešení problematiky využito.

Konferenci připravuje Svaz chemického průmyslu ČR společně s Ministerstvem životního prostředí, Ministerstvem průmyslu a obchodu, krajskými úřady Královéhradeckého, Pardubického a Středočeského kraje a členskými organizacemi Dekonta, a. s., Praha, VŠCHT Praha a Univerzita Pardubice.

Podrobnosti na www.schp.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down