01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Projekt pro hydrosféru

Ministerstvo pro místní rozvoj ohlásilo ukončení projektu pro monitorování a hodnocení hydrosféry, který byl převážně hrazen z evropských fondů. Celkové náklady dosáhly 18 248 tis. eur, z toho výše pomoci z Fondu soudržnosti dosáhla 75 %, tj. 12 642 tis. eur. Projekt byl zaměřen na rekonstrukci...

Ministerstvo pro místní rozvoj ohlásilo ukončení projektu pro monitorování a hodnocení hydrosféry, který byl převážně hrazen z evropských fondů. Celkové náklady dosáhly 18 248 tis. eur, z toho výše pomoci z Fondu soudržnosti dosáhla 75 %, tj. 12 642 tis. eur.

Projekt byl zaměřen na rekonstrukci státní monitorovací sítě podzemních vod, části monitorovací sítě povrchových vod a na dovybavení Českého hydrometeorologického ústavu měřící a výpočetní technikou. Uvedený projekt se týká výlučně oblasti hydrologie a kvality vody a jeho realizace umožní rozšířit a zlepšit monitorování hydrosféry v České republice. Nově získané informace budou sloužit především České inspekci životního prostředí, Výzkumnému ústavu vodohospodářskému, Ústavu ochrany životního prostředí a v určité míře i podnikům Povodí.

Projekt v části sledování podzemních vod zahrnuje vybudování 403 nových objektů pro sledování hladiny podzemní vody (vrtů) a 16 objektů pro měření vydatnosti pramenů. V části sledování povrchových vod obsahuje výstavbu devíti nových komplexních stanic pro sledování jakosti vod a rekonstrukci 13 stávajících stanic. V rámci projektu byly rovněž realizovány dodávky přístrojové techniky do stanic a mobilní techniky pro měření průtoku v tocích.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down