01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

FCC plánuje velkou investici do odpadů

Majitel holdingu .A.S.A., španělský koncern FCC, hodlá v období do roku 2010 investovat částku ve výši 67,6 miliard korun (2,58 mld. euro) do aktivit v odpadovém hospodářství a vodárenství v zemích střední a východní Evropy. "Strategickým cílem je mimo jiné také koupě jedné z pěti nejvýznamnějších...

Majitel holdingu .A.S.A., španělský koncern FCC, hodlá v období do roku 2010 investovat částku ve výši 67,6 miliard korun (2,58 mld. euro) do aktivit v odpadovém hospodářství a vodárenství v zemích střední a východní Evropy. "Strategickým cílem je mimo jiné také koupě jedné z pěti nejvýznamnějších firem působících na trhu odpadového hospodářství v ČR," uvedl Ing. Arnošt Kastner, generální ředitel firem A.S.A. v ČR.

Koupě jednoho z pěti přímých konkurentů by byla pro společnost A.S.A. ČR významným obchodním krokem.

Podle strategického plánu se má FCC stát celosvětovým lídrem v oblasti služeb a infrastruktury a do roku 2010 zvýšit výnosy na 18 miliard euro, tedy o více než 30 % v porovnání s rokem 2007. Celková výše investic pro dosažení těchto cílů bude 107,4 miliardy korun (4,1 miliardy euro).

FCC je jedničkou na španělském a anglickém trhu v oblasti nabídky komunálních služeb pro města a obce a třetí největší firmou v Evropě. V roce 2007 dosáhla obratu 13,8 miliard euro.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down