01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak efektivně vést sklady odpadů

Pro běžného podnikatele, který se svou činností dotýká problematiky odpadů a s tím spojených zákonných povinností, je mnohdy nesnadné sledovat aktuální dění a včas reagovat na všechny důležité změny.

O to větší pro něj může být překvapení, pokud je osloven státní správou a má podat patřičná hlášení, a to v platné aktuální podobě. Povinná evidence odpadů má svá jasná zákonem daná pravidla. To se týká jak velkých společností, tak i fyzických osob, neboť každý podnikatelský subjekt musí vést průběžnou evidenci odpadů, a to i v případě, že nepřekročí limity pro ohlášení. S trochou nadsázky by se dalo říci, že nezáleží na kvantitě odpadů, ale na kvalitě vedení jejich evidence

Ačkoli jsou povinnosti striktně dané, dostát všem zákonným požadavkům a ještě získat přehled nad vlastním systémem evidence a skladování odpadů není problém. Na našem trhu již mnoho let funguje specializovaný software společnosti INISOFT s. r. o., který v souladu se zákonem respektuje typické provozní požadavky.

Program Sklad Odpadů 8 umožňuje efektivní nasazení na zařízeních typu kovošrot, výkupna surovin, recyklační stanice, sběrný dvůr a mnoho dalších. Produkty INISOFTu se staly bezpečným řešením pro více než 3000 zákazníků v ČR a lze je nasadit jak na malá zařízení na dolní hranici zákonných limitů, tak i na velké provozy s množstvím poboček, kde data musí být okamžitě a v jakoukoliv dobu dostupná. Díky modulární koncepci má každý zákazník možnost zakoupit cenově dostupné řešení na míru, které bude přesně respektovat potřeby jeho provozu a nebude ho zatěžovat mimo rámec jeho zákonných povinností ani nákupem pro něj nepotřebných funkcí.

KOMPLETNÍ BALÍČEK NEJEN PRO KAŽDÝ KOVOŠROT

Program Sklad Odpadů 8 je typickým příkladem "specifického provozního softwaru", který přináší kromě vedení skladů něco navíc. V tomto případě je to plná automatizace vedení evidence odpadů, a to pouze na základě jednoduchých skladových pohybů. Sklad Odpadů 8 pomáhá spravovat provozní údaje o příjmu a výdeji materiálů, odpadů, výrobků, služeb, sběrových nádob apod. Program zároveň umožňuje tisk a evidenci výkupek, prodejek, příjemek a výdejek, zohledňuje provozní deník, umožňuje fakturaci či vedení pokladního deníku. Standardem je i připojení k vážnímu systému.

Pokud vykupujete směsi odpadů (typicky kovů, plastů, papíru atd.), jistě oceníte přehledné a snadné evidenční předruhování materiálu, kdy pomocí jednoduché volby roztřídíte směsi na patřičné položky, které se tím zohlední na skladu a budou připraveny k následnému prodeji. V souvislosti s touto operací vznikne i korektní záznam v evidenci odpadů o zániku původní směsi materiálu, na což se v praxi hodně zapomíná.

Sklad Odpadů 8 obsahuje také finanční a obchodní nástroje, jako například výpočet průměrných nákupních cen metodou váženého průměru, sledování pohybu cen, informace o hodnotě skladu v objemové i finanční variantě, přehledy skladové bilance a mnoho dalších. Možné je i propojení s účetním systémem firmy či případné zakázkové úpravy na míru. Nákupem programu Sklad Odpadů 8 získá zdarma každý uživatel program EVI Provoz, který umožňuje nejen tisk veškerých hlášení, ale také kupříkladu evidenci autovraků.

Společnost INISOFT s.r.o. zaručuje plnou kompatibilitu aktuálních verzí programů při komunikaci s orgány veřejné správy. Pokud se chcete dozvědět více, vaše dotazy rádi zodpovědí zaměstnanci naší společnosti.

-ini -

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

  1. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, zda-li program Sklad odpadů 8 zahrnuje i podporu komunikace s čárovými kódy, pokud ne, zda-li plánujete tuto položku k programu přidat a jaká by byla cena včetně. Případně jaký software pro komunikaci doporučujete, aby byla zajištěna bezproblémová kompatibilita Skladu 8 a softwarem podporující čárové kódy.
    Dále bych chtěla požádat o podrobnější informace o vážním modulu Vaší společnosti.
    Děkuji

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down