01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Druhé kolo programu LIFE+

Zájemci mohou předkládat návrhy pro druhé výběrové kolo evropského programu LIFE+. Tento program byl schválen na celé sedmileté období 2007-2013 a skládá se ze tří prioritních oblastí. První je LIFE+ příroda a biodiverzita, v jejímž rámci bude poskytována podpora na zavádění směrnic o ochraně...

Zájemci mohou předkládat návrhy pro druhé výběrové kolo evropského programu LIFE+. Tento program byl schválen na celé sedmileté období 2007-2013 a skládá se ze tří prioritních oblastí. První je LIFE+ příroda a biodiverzita, v jejímž rámci bude poskytována podpora na zavádění směrnic o ochraně biotopů a divokých ptáků. Druhou hlavní oblastí programu je LIFE+ politika a správa v oblasti životního prostředí a třetí prioritou je LIFE+ Informace a komunikace o otázkách týkajících se životního prostředí. Výzva pro podávání projektů je otevřená do 21. listopadu 2008. Žádosti se budou předkládat na národní kontaktní místo (Ministerstvo životního prostředí), ale hodnocení a výběr projektů se již uskuteční na evropské úrovni v Bruselu (Generální ředitelství Evropské komise pro životní prostředí). Oprávněnými žadateli jsou státní instituce, agentury, asociace, firmy, jednotky územní samosprávy, malé a střední podniky, univerzity, výzkumná centra a nevládní organizace.

V roce 2007 byla pro ČR vyčleněna pro LIFE+ alokace ve výši zhruba 3,5 mil eur (přes 108 mil. Kč), pro rok 2008 by to mělo být 4,117 mil. eur. Velikost podpory projektu z programu LIFE+ bude do 50 % uznatelných nákladů. Ve výjimečných případech je možné získat podporu ve výši až 75% uznatelných nákladů. Informace naleznete na http://ec.europa.eu/environment/life/.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down