01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pokročilé studium odpadového hospodářství

V rámci celoživotního vzdělávání pořádá Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta technologie ochrany prostředí, Ústav chemie ochrany prostředí, třítýdenní studium pod názvem "Odpady, jejich využití a zneškodňování". Letošní již třináctý ročník je zaměřen mimo jiné na význam aktuálních...

V rámci celoživotního vzdělávání pořádá Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta technologie ochrany prostředí, Ústav chemie ochrany prostředí, třítýdenní studium pod názvem "Odpady, jejich využití a zneškodňování". Letošní již třináctý ročník je zaměřen mimo jiné na význam aktuálních právních úprav v ČR a jejich srovnání s odpovídajícími legislativními a technologickými opatřeními EU.

Významná část programu je věnována funkci odpadového hospodáře a programům odpadového hospodářství. Součástí výuky jsou rovněž přednášky související s hodnocením nebezpečných vlastností odpadů, technologiím jejich zpracování a odpadům z jednotlivých průmyslových odvětví. Na konci studia se konají exkurze do moderních zařízení na zpracování odpadů.

Studium je určeno pro pracovníky s vysokoškolským, případně středoškolským vzděláním z průmyslu, státní správy, zemědělství, podnikatelské sféry, vysokých škol a dalších organizací, kteří se zabývají problematikou odpadového hospodářství a chtějí si rozšířit znalosti a zvýšit kvalifikaci v tomto oboru. Zvyšování kvalifikace pracovníků v odpadovém hospodářství je v souvislosti s opatřeními zákona o odpadech i v zájmu zainteresovaných průmyslových podniků a organizací. Přednášet budou přední odborníci z jednotlivých odvětví odpadového hospodářství. Odborný program je průběžně aktualizován se zřetelem na nové poznatky a technologické trendy v odpadovém hospodářství. Účastníkům bude po složení závěrečné zkoušky vydáno osvědčení o úspěšném absolvování studia. Odborným garantem vzdělávání je prof. Ing. Mečislav Kuraš, CSc. Podrobné informace naleznete na:

www.vscht.cz/uchop/studium/odpady09.html


Časový plán

1. týden - 12. - 16. leden 2009 - odpadové hospodářství, legislativa

2. týden - 9. - 13. únor 2009 - způsoby využití a odstraňování odpadů

3. týden - 25. - 29. květen 2009 - odpady z některých průmyslových odvětví

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down