01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Staronový hráč na trhu druhotných surovin

Sloučením společností, které mají na českém i mezinárodním trhu s druhotnými surovinami své tradiční místo - Kovošrot Praha, a. s., Kovošrot Děčín, a. s., Sběrné suroviny Praha, a. s, . a Kovošrot Hradec Králové,s. r. o - vzniká společnost Kovošrot Group CZ, a. s. Společnost je součástí...

Sloučením společností, které mají na českém i mezinárodním trhu s druhotnými surovinami své tradiční místo - Kovošrot Praha, a. s., Kovošrot Děčín, a. s., Sběrné suroviny Praha, a. s, . a Kovošrot Hradec Králové,s. r. o - vzniká společnost Kovošrot Group CZ, a. s.

Společnost je součástí nadnárodního holdingu Demonta Trade SE, v jehož majetkové struktuře figuruje přední německá šrotařská skupina Scholz AG. Svou sítí výkupních skladů a úpravárenských provozů pokrývá oblast Prahy, středních, severních, východních a jižních Čech, rozdělených do regionů Liberec, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Praha, České Budějovice.

Lze předpokládat, že nově vzniklá společnost bude i nadále patřit k předním podnikům na poli recyklace kovového odpadu a ostatních druhotných surovin v České republice. Do budoucna sází společnost na technologie a jejich rozvoj. V horizontu jednoho roku plánuje společnost s dalším rozšířením svého technologického parku např. zprovozněním drtící a separační linky v České Lípě. Společnost na trh vstupuje s novým logem, které respektuje na jedné straně vazbu na stávající subjekty, na straně druhé demonstruje příslušnost do skupiny Demonta Group. Sídlo společnosti Kovošrot Group CZ, a. s., bude v Děčíně.

ZVEŘEJNĚNÍ NOVÝCH ÚDAJŮ V IRZ

Na webové stránce Integrovaného registru znečišťování (www.irz.cz) byly zveřejněny nové údaje ohlášené provozovateli výrobních zařízení za ohlašovací rok 2007. CENIA, česká informační agentura životního prostředí zpracovala 1300 podaných hlášení a kontaktovala přes 200 ohlašovatelů za účelem potvrzení poskytnutých údajů. Jen v průběhu září bylo po výzvě doručeno přes 80 oprav. Databáze IRZ je závislá na aktivní účasti ohlašovatelů, kteří jsou zodpovědní za zasílané údaje prezentované veřejnosti a jejich případnou opravu. CENIA velmi úzce spolupracuje s Českou inspekcí životního prostředí (ČIŽP) a společně tak přispívají k hodnověrnosti a kvalitě informací o znečišťování životního prostředí.

-kce-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down