01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Budoucnost pro odpady z Plzně

Společnost Plzeňská teplárenská podepsala memorandum s městem Touškov, které vlastní pozemky pod skládkou v Chotíkově. Firma zde plánuje vybudovat zařízení na zpracování komunálního odpadu. V úvahu podle ředitele Tomáše Drápely připadá termické zpracování, mechanicko-biologická úprava a podobně....

Společnost Plzeňská teplárenská podepsala memorandum s městem Touškov, které vlastní pozemky pod skládkou v Chotíkově.

Firma zde plánuje vybudovat zařízení na zpracování komunálního odpadu. V úvahu podle ředitele Tomáše Drápely připadá termické zpracování, mechanicko-biologická úprava a podobně. "Chceme s obcemi podepsat nezávazné memorandum, které dá souhlas ke zpracování studie s variantami řešení. Chceme jistotu, že do toho s námi chtějí jít," řekl tisku Tomáš Drápela, šéf společnosti Plzeňská teplárenská a dodal, že pokud obce záměr zamítnou, bude teplárna hledat jinou lokalitu.

Skládka v Chotíkově, kam se vozí odpady z Plzně, by se měla zaplnit do tří let. Zatím není rozhodnuto, jak se bude poté s odpady nakládat. Drápela označil možné rozšíření skládky za neekonomické, vybudování další kazety by stálo asi 150 milionů Kč. Navíc náklady na skládkování komunálního odpadu podle záměrů ministerstva životního prostředí rapidně porostou, což skládky oproti jiným způsobům nakládání s odpady znevýhodní.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down