01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Servisní rubrika TC AV ČR

Tato rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci projektu Enterprise Europe Network zprostředkovává přenos nových technologií v rámci čtyřiceti zemí světa. Na této stránce vám budeme pravidelně nabízet inovativní...

Tato rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci projektu Enterprise Europe Network zprostředkovává přenos nových technologií v rámci čtyřiceti zemí světa. Na této stránce vám budeme pravidelně nabízet inovativní technologie z naší mezinárodní databáze.

TECHNOLOGICKÁ POPTÁVKA

Ref: 08 CZ 0744 0IR5

Technologie pro zpracování PET vloček a LDPE/HDPE folií na surovinu pro výrobu umělých hmot a vláken nebo pohonných hmot

Malá společnost z Východních Čech zabývající se tříděním a zpracováním plastového odpadu hledá technologii pro recyklaci PET/LDPE/HDPE materiálů na surovinu pro výrobu umělých hmot a vláken nebo paliva. Společnost hledá vlastníka takovéto technologie nebo know how za účelem společného podnikání, prodeje technologického zařízení nebo licence.

Společnost disponuje zdrojem 700-1200 tun PET/LDPE/HDPE materiálů, novou výrobní halou cca. 45m x 13m x 7,5m a dostatečnou zpevněnou plochou ve vlastním areálu.

TECHNOLOGICKÁ NABÍDKA

Ref: 07 IE IEEI 0IAK

Nová technologie pro sběr a transport komunálního zahradního odpadu

Irský developer nabízí technologii (patent již podán) pro výrobu síťovaných pytlů z biodegradabilního plastu. Pytle jsou určeny pro sběr, manipulaci a svoz biologicky rozložitelného komunálního odpadu. Firma hledá partnera zabývající se sektorem zahradního vybavení nebo recyklací.

Plastové pytle způsobují znečištění životního prostředí. Papírové materiály jsou nepoužitelné v případě materiálu s vyšší vlhkostí.

Výhodou této technologie je vyšší mechanická odolnost a podstatné úspory ve výrobních nákladech ve srovnání s běžnými kompostovatelnými materiály. Pytle je možné též přímo plnit při použití zahradního vysavače. Odpadá zde problém s vlhkostí materiálu. Technologie šetří životní prostředí.

Technologie je určená pro výrobce pytlů, vládní agentury nebo privátní společnosti zabývající se sběrem, transportem nebo nakládáním s biologicky rozložitelným komunálním odpadem, nebo výrobci zahradního vybavení jako jsou foukače listí nebo vysavače.

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci se skupinou Transferu technologií Technologického centra Akademie věd ČR, která je koordinátorem české části projektu Enterprise Europe Network, zaměřeného mj. na inovace a transfer technologií pro malé a střední podniky. Kontakt: Mgr. Radka Hávová, tel.: 234 006 138, e-mail: havova@tc.cz, www.enterprise-europe-network.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down