01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Největší závod na drcení pneumatik na jihu Čech

U Borovan na Českobudějovicku zahájí do konce roku provoz největší závod na recyklaci ojetých pneumatik v Jihočeském kraji. Ročně se v závodě zpracuje 15 000 tun pneumatik, které se budou drtit na směs k dalšímu využití. Závod staví českobudějovická firma Bonus, které na technologie za více než 100...

U Borovan na Českobudějovicku zahájí do konce roku provoz největší závod na recyklaci ojetých pneumatik v Jihočeském kraji. Ročně se v závodě zpracuje 15 000 tun pneumatik, které se budou drtit na směs k dalšímu využití. Závod staví českobudějovická firma Bonus, které na technologie za více než 100 milionů korun přispěla téměř z poloviny Evropská unie. Další desítky milionů korun stála stavba haly. Vybudování závodu navazuje i na plán odpadového hospodářství kraje.

Ze zhruba 2000 tun granulátu bude firma vyrábět pryžové desky, většinu hmoty však odeberou další zpracovatelé. Základní materiál - staré pneumatiky by se měl dovážet hlavně z Jihočeského kraje, kde se ročně zpětně odebere přes 18 000 tun ojetých pneumatik. Podle Rothbauera není vyloučeno, že by firma v budoucnu mohla využít tisíce tun starých pneumatik, které leží na nelegálních skládkách v kraji.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down