01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový sběrný dvůr

V Hrušovanech u Brna byla dokončena výstavba sběrného dvora odpadů, který bude doplňovat stávající systém sběru a svozu odpadů v obci. Sběrný dvůr bude sloužit primárně občanům Hrušovan a okolních obcí. Občané zde budou moci ukládat odděleně sbírané složky komunálních odpadů, objemné,...

V Hrušovanech u Brna byla dokončena výstavba sběrného dvora odpadů, který bude doplňovat stávající systém sběru a svozu odpadů v obci. Sběrný dvůr bude sloužit primárně občanům Hrušovan a okolních obcí. Občané zde budou moci ukládat odděleně sbírané složky komunálních odpadů, objemné, biodegradabilní a nebezpečné odpady. Stavební odpady pouze do určitého množství. Sběrný dvůr bude rovněž místem zpětného odběru vyřazených elektrických a elektronických zařízení. Stavební práce budou ukončeny v prosinci 2008. Začátek provozu se předpokládá v průběhu prvního čtvrtletí 2009.

Dlouhodobým záměrem obce je zintenzívnit oddělený sběr, třídění a recyklaci využitelných složek komunálních odpadů, a tím utlumit skládkování těchto (materiálově nebo energeticky) využitelných odpadů. Správné třídění umožní obci udržet poplatky za odpady v sociálně únosné výši. Pro další rozvoj komfortních služeb poskytovaných občanům v odpadovém hospodářství byla neexistence sběrného dvora odpadů v Hrušovanech velmi omezující. Obec se rozhodla umístit sběrný dvůr v lokalitě, která se jeví jako velmi výhodná z hlediska dopravní obslužnosti. Realizace projektu bude mít výrazné pozitivní dopady na životní prostředí.


Financování a náklady projektu

Celkové způsobilé náklady 16 mil. Kč (včetně DPH)

Z toho:

Dotace z EU (Fond soudružnosti) 14,0 mil. Kč 85 %

Dotace ze SFŽP 838 tis. Kč 5 %

Vlastní zdroje obce 1,6 mil. Kč 10%

Pozn.: Na vlastní zdroje obce přispěl i Jihomoravský kraj.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down