01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mobily v obálce

Přesně 3458 nefunkčních nebo nevyužívaných mobilních telefonů bylo sebráno ve sběrové akci na podporu recyklace starých mobilů. Pilotní kampaň pořádal Středočeský kraj a nezisková společnost ASEKOL. Zhruba 150 funkčních mobilů dostala Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS), zbylé...

Přesně 3458 nefunkčních nebo nevyužívaných mobilních telefonů bylo sebráno ve sběrové akci na podporu recyklace starých mobilů. Pilotní kampaň pořádal Středočeský kraj a nezisková společnost ASEKOL. Zhruba 150 funkčních mobilů dostala Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS), zbylé mobily byly předány k ekologické recyklaci.

V říjnu dostalo 88 000 domácností v Kladně, Berouně, Mladé Boleslavi, Příbrami, Kolíně, Kutné Hoře a Mělníku předplacenou obálku, ve které mohli odeslat svůj nepotřebný mobil. Celková návratnost obálek nakonec byla čtyři procenta (3458 kusů). Akci chce Asekol zopakovat letos Brně.

Projekt na podporu recyklace mobilů vznikl na základě údajů, které ASEKOL zjistil pomocí průzkumu chování spotřebitelů v polovině loňského roku. Podle něj třetina domácností vlastní nepoužívaný přístroj, který by dříve či později skončil v popelnici. Většina komponent, z nichž je mobil složen, se však dá recyklovat - v mobilech jsou značná množství mědi, niklu, stříbra či zlata.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down