01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Modernizace v .A.S.A. Liberec

Společnost .A.S.A. Liberec rozšířila svůj vozový park o nové vozidlo na svoz komunálního odpadu, jehož hlavním přínosem je šetrnost k životnímu prostředí. Vozidlo značky IVECO je poháněno stlačeným zemním plynem (CNG), a jeho exhalace jsou tedy ve srovnání s naftovými motory minimální. Nové auto...

Společnost .A.S.A. Liberec rozšířila svůj vozový park o nové vozidlo na svoz komunálního odpadu, jehož hlavním přínosem je šetrnost k životnímu prostředí. Vozidlo značky IVECO je poháněno stlačeným zemním plynem (CNG), a jeho exhalace jsou tedy ve srovnání s naftovými motory minimální. Nové auto bude sloužit ke svozu komunálního odpadu a separaci na území města Liberce a v jeho okolí. Jeho hlavní předností je ovšem ekologický provoz a tichý chod. Motor vyprodukuje o čtvrtinu méně CO2 než naftové motory a jeho zplodiny obsahují minimum pevných částic.

Vozidlo uveze až 10,8 tun nákladu, může se pohybovat rychlostí až 90 km/hod za hodinu, na jedno naplnění nádrže ujede v městském provozu až 250 km (vůz s naftovým motorem 500 km) a v příměstském provozu až 300 km (vůz s naftovým motorem 550 km). Doba plnění nádrže je 15 minut (u vozu s naftovým motorem 7 minut). Vyšší pořizovací náklady, menší dojezd a delší doba plnění jsou u vozu s pohonem CNG jednoznačně kompenzovány nižšími náklady na provoz a především přínosem životnímu prostředí. Společnost .A.S.A. plánuje nákup dalších ekologických vozidel na svoz komunálního odpadu, konkrétně všude tam, kde budou podobné podmínky jako v Liberci, tj. dostupná čerpací stanice CNG a svozové trasy ve městě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down