01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kvalitní zpracování odpadů má budoucnost

Čtvrtý ročník mezinárodního veletrhu nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie FOR WASTE 2009 uskuteční souběžně s veletrhy FOR INDUSTRY, FOR SURFACE a FOR 3P v termínu 15. - 17. dubna 2009 tradičně v Pražském veletržním areálu Letňany.

Prezentace úzce spolu souvisejících oborů FOR INDUSTRY (strojírenství), FOR SURFACE (povrchové úpravy), FOR 3P (obaly) a FOR WASTE (odpadové hospodářství) dává v roce 2009 opět možnost vzájemného propojení stěžejních průmyslových odvětví od zhotovení výrobku, přes jeho zpracování do dokonalé finální podoby, zabalení až k likvidaci vedlejších odpadních produktů nebo samotného doslouživšího výrobku.

Přestože celková produkce odpadů neustále klesá a v třídění obalových odpadů jsme na evropské špičce, je naše odpadové hospodářství stále nedostatečně zajištěno a nedaří se nám plnit různé evropské kvóty, standardy a indikátory.

Vzhledem k významu a důležitosti této problematiky pro současný i budoucí život nás všech si specializovaný veletrh FOR WASTE 2009 klade za cíl vytvořit odpovídající prostor k důstojné prezentaci a setkání všech, kteří v oborech nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie pracují, podnikají a obchodují.

Prezentovány budou tradiční i pokrokové technologie odpadového hospodářství, recyklace a čištění především s důrazem na technologie, které umožňují další využití odpadů a ne pouze jejich prostou, byť ekologicky šetrnou, likvidaci.

Pro účastníky je připravován zajímavý doprovodný program, který je již každoročním atraktivním doplněním veletrhu.

Technologické centrum AV ČR, které je národním informačním centrem pro evropský výzkum a připravuje analytické a výhledové studie v oblasti výzkumu, vývoje a inovací a zabývá se také mezinárodním transferem technologií, připravuje jako odborný garant veletrhu "Mezinárodní technologickou burzu" a seminář "Inovativní technologie pro zpracování odpadů".

Podrobné informace o veletrhu i doprovodném programu je možné nalézt na www.forwaste.cz.

Ing. Regina Matoušková
manažerka veletrhu, ABF, a. s.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down