01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hnutí DUHA prosadilo snadnější třídění a lepší recyklaci do nového zákona

Nový zákon, který ekologická organizace více než čtyři roky prosazovala, obsahuje také: Pravidlo po vzoru Slovenska a Rakouska, podle kterého každé město či obec musí lidem umožnit, aby zde našli kontejnery na šest hlavních druhů tříděného odpadu - včetně zelených odpadků z kuchyní a zahrad....

Nový zákon, který ekologická organizace více než čtyři roky prosazovala, obsahuje také:

Pravidlo po vzoru Slovenska a Rakouska, podle kterého každé město či obec musí lidem umožnit, aby zde našli kontejnery na šest hlavních druhů tříděného odpadu - včetně zelených odpadků z kuchyní a zahrad.

Zvýšení poplatků za skládkování odpadu. Vybrané peníze z vyšších poplatků by měly jít na projekty míst a obcí, které domácnostem usnadní třídění odpadu.

Spravedlivé platby za popelnice: Domácnosti nebudou platit podle počtu členů rodiny, nýbrž podle toho, kolik odpadků vyhazují do popelnice.

Hnutí DUHA také prosazuje takzvanou recyklační slevu - obce, jež hodně recyklují, by měly mít speciální menší sazbu poplatků za skládkování. Ekologická organizace rovněž chce uzavřít díru v zákoně, podle které se poplatky nevztahují na spalování.

Zdroj: tisková zpráva Hnutí Duha

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down