01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Reakce na návrh zákona na BLOG.IDNES.CZ:

Pan Bursík blahosklonně sníží fixní částku za vývoz popelnice, ale zohlední množství odpadu v ní. Vynikající nápad ze zelené dílny by měl donutit občany třídit odpad. Představuji si ty chlápky v oranžových overalech, jak v ruce mincíř (standardizovaný ovšem), váží moji popelnici, a zapisují nejlépe...

Pan Bursík blahosklonně sníží fixní částku za vývoz popelnice, ale zohlední množství odpadu v ní. Vynikající nápad ze zelené dílny by měl donutit občany třídit odpad. Představuji si ty chlápky v oranžových overalech, jak v ruce mincíř (standardizovaný ovšem), váží moji popelnici, a zapisují nejlépe do notebooku hodnotu. Když za to mám platit, bude to transparentní a ne že mi budou nějaké to kilo přidávat. Každé vývozní ráno si na to počkám. A to mi převáží pokaždé prázdnou popelnici a odečtou od celkové hmotnosti, pořádek dělá přátelé.

Jak to bude u bytových domů, kde nejsou jednotlivé popelnice, ale kontejnery a lidé tam směsný odpad ukládají společně? Budou si muset zajistit odpadkovou komisi, jejíž členové budou ve dne v noci bdít nad kontejnery? Nebudou se sousedé mezi sebou hádat, který vyhodil více? Bůh suď.

Pane Bursíku, já třídím a proto vím, že začíná být problém, kam s ním. Kontejnery na tříděný odpad jsou často plné, firmy je vyvážejí méně, není totiž o něj zájem. Mohu vám na ministerstvo přinést pár tašek, až bude všude plno? Máte velkou kancelář?

Vladislav Chrastný

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down