01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Příbrami sanují staré ekologické zátěže

V Kovohutích Příbram začala sanace skládky sodné strusky (SSS), která je poslední starou ekologickou zátěží v areálu firmy. Po této akci bude vnitřní areál Kovohutí kompletně vyčištěn. Přilehlé haldy v okolí podniku by pak měly být součástí ekologické superzakázky Ministerstva financí. Při sanaci...

V Kovohutích Příbram začala sanace skládky sodné strusky (SSS), která je poslední starou ekologickou zátěží v areálu firmy. Po této akci bude vnitřní areál Kovohutí kompletně vyčištěn. Přilehlé haldy v okolí podniku by pak měly být součástí ekologické superzakázky Ministerstva financí.

Při sanaci bude šetrným způsobem odtěžena sodná struska. Celkový objem skládkovacího prostoru je přibližně 38 000 m3 a je v něm uloženo téměř 20 tisíc tun sodné strusky a kalů z čistírny odpadních vod. Dodavatelem prací je společnost HOCHTIEF CZ, která provede práce včetně inženýringu, projektu, získání potřebných povolení, rekultivace, následného monitoringu a dalších smluvně ujednaných záležitostí. Sanací skládky sodné strusky se zamezí znečišťování přilehlé říčky Litavky. Sanace by měla být ukončena v červenci příštího roku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down