01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Norské fondy a norské zkušenosti

V rámci projektu "Partnerství Norska a ČR - předávání zkušeností v oblasti péče o životní prostředí mezi municipalitami", se bude konat za účasti norských expertů celostátní konference "Ochrana životního prostředí se zapojením veřejnosti v oblasti odpadového hospodářství a péče o veřejnou zeleň"....

V rámci projektu "Partnerství Norska a ČR - předávání zkušeností v oblasti péče o životní prostředí mezi municipalitami", se bude konat za účasti norských expertů celostátní konference "Ochrana životního prostředí se zapojením veřejnosti v oblasti odpadového hospodářství a péče o veřejnou zeleň". Akce proběhne 22. 10. 2009 od 9.00 do 16.00 hodin ve Společenském a kulturním centru v Praze 9 - Dolní Počernice.

V programu vystoupí Mgr. Leo Steiner, SFŽP (možnosti čerpání dotací z OPŽP), Ing. Jiří Hradec, ředitel Cenia s informacemi z dosud nepublikované zprávy o stavu životního prostředí ČR za rok 2008. Mgr. Michal Petrus, vedoucí oddělení programů EU Ministerstva životního prostředí ČR, představí Komunitární program Life + a Revolvingového fondu MŽP.

Workshop na téma "Zapojení občanů do MA21 v ČR a v Norsku" zahájí Mgr. Jitka Boušková z Kanceláře Národní sítě Zdravých měst ČR (síťová spolupráce obcí a regionů v ČR). Zkušenosti ze sítě norských Zdravých měst zprostředkuje Richard Brattli, koordinátor sítě Zdravých měst v Norsku, předseda poradního výboru Světové zdravotnické organizace.

Zástupce MF ČR bude hovořit o finančním mechanismu EHP/Norska a Švýcarska.

O příkladech dobré praxe Místní agendy 21 v regionu Fredrikstad and Kristiansand bude hovořit konzultant společnosti KS Nurket Klem. S odpadovým hospodářstvím v regionu Romsdal seznámí účastníky Kjell Lode, starosta Frana Kommune, o péči o zeleň ve stejném regionu bude hovořit Linn Eidem Myrstad, urbanistka Frana Kommune. Pedagogové Emil Aas a AsbjNrn Eriksen seznámí s EVVO v norských školách a workshop bude zakončen otevřenou diskusí k tématu zapojení občanů do MA21 v ČR a v Norsku.

Příspěvky norských expertů budou tlumočeny do českého jazyka. Účast na konferenci je zdarma.

Konferenci pořádají MCN, o. p. s., Městská část Praha-Dolní Počernice.

Projekt získal finanční podporu v rámci Blokového grantu "Fond technické asistence" Finančních mechanismů EHP/Norska. Přihlášky a informace na: krosova@mcn.cz nebo telefonicky na čísle 777 188 532.

- jhm -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down