01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zpětný odběr baterií na Slovensku

Od počátku listopadu platí na Slovensku novela zákona o odpadech, která transponuje evropskou směrnici o použitých bateriích a akumulátorech. Výrobci a dovozci nyní podléhají povinnosti zpětného odběru a musejí se buď zaregistrovat u slovenského MŽP nebo v Recyklačním fondu, a to do 30 dní od...

Od počátku listopadu platí na Slovensku novela zákona o odpadech, která transponuje evropskou směrnici o použitých bateriích a akumulátorech. Výrobci a dovozci nyní podléhají povinnosti zpětného odběru a musejí se buď zaregistrovat u slovenského MŽP nebo v Recyklačním fondu, a to do 30 dní od začátku výroby nebo dovozu.

Sazby příspěvků do Recyklačního fondu stanovuje vyhláška. Údaje o evidenci baterií (výrobě, dovozu, vývozu a reexportu) budou obchodníci a producenti posílat čtyřikrát ročně ministerstvu, obvodnímu úřadu a Recyklačnímu fondu. Evidenci o množství použitých přenosných baterií a akumulátorů, pro které zabezpečil sběr, zpracování a recyklaci budou ohlašovat Ministerstvu jednou ročně, do konce února.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down