01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rok zdarma s OZO Ostrava

Společnost OZO Ostrava bojuje proti černým skládkám. Obyvatelé města Ostravy, kteří svůj objemný nebo nebezpečný odpad odvezou do sběrného dvora, se mohou od 5. 10. - 20. 12. 2009 zúčastnit soutěže Rok zdarma. Mohou tak vyhrát například roční jízdné v MHD Ostrava, roční poplatek pro čtyři osoby za...

Společnost OZO Ostrava bojuje proti černým skládkám. Obyvatelé města Ostravy, kteří svůj objemný nebo nebezpečný odpad odvezou do sběrného dvora, se mohou od 5. 10. - 20. 12. 2009 zúčastnit soutěže Rok zdarma. Mohou tak vyhrát například roční jízdné v MHD Ostrava, roční poplatek pro čtyři osoby za odvoz odpadů, roční vstupné do sportovních areálů a další zajímavé ceny, které věnovaly obchodní organizace zřizované statutárním městem Ostravou. Spolu se soutěží zahajuje OZO Ostrava třetí velkou kampaň na propagaci sběrných dvorů, aby tak zabránilo vzniku nových černých skládek.

"Kampaň na propagaci sběrných dvorů a osvěta obyvatel města se nám velmi osvědčila. V průběhu a po skončení kampaní se objem nelegálně odloženého odpadu snižuje. Nyní se navíc snažíme nalákat Ostravany do sběrných dvorů také soutěží," uvedl ředitel společnosti OZO Ostrava Ing. Karel Belda. Po kampani v červnu 2008, která byla zaměřena na zviditelnění sběrných dvorů, poprvé po několika letech klesl trend každoročního nárůstu černých skládek o 22 %. Za prvních osm měsíců roku 2009 už sběrné dvory vybraly více než 4400 tun odpadu. I přesto však pracovníci společnosti OZO Ostrava odstranili z černých skládek ve městě Ostrava dalších 450 tun nelegálně odloženého odpadu.

V rámci snahy přiblížit sběrné dvory co nejvíce lidem, bude OZO Ostrava v nejbližších dnech do domácností distribuovat mapy sběrných dvorů s otvírací dobou. Do své schránky dostane mapu přes 100 tisíc domácností v oblastech, kde se černé skládky vyskytují nejvíce.

"Doufáme, že starý nábytek, koberce, televizory a další elektrospotřebiče, pneumatiky, plasty, papír, kovy, zeleň ze zahrádek stejně jako nebezpečný odpad už nebudou končit před kontejnery na sídlištích, ale v našich sběrných dvorech," řekl ke smyslu kampaně Ing. Belda.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down