01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Krádeže transformačních olejů

Skupina ČEZ eviduje na svém distribučním území desítky krádeží izolačního oleje z transformátorů. Při pokusu o krádež jde většinou o významné množství oleje, který poškozuje životní prostředí. Celková škoda se často šplhá do výše statisíců korun. Izolační olej je nezbytný pro správnou funkci...

Skupina ČEZ eviduje na svém distribučním území desítky krádeží izolačního oleje z transformátorů. Při pokusu o krádež jde většinou o významné množství oleje, který poškozuje životní prostředí. Celková škoda se často šplhá do výše statisíců korun.

Izolační olej je nezbytný pro správnou funkci transformátoru, udržuje v něm nutnou provozní teplotu. Po odčerpání oleje přestane zařízení fungovat, transformátor se přehřeje a havaruje.

Zloději se často pokoušejí demontovat i barevné kovy z vinutí transformátoru. Přitom pro zanedbatelný zisk páchají dalekosáhlé škody, riskují svůj život a zdraví, a dokonce ohrožují zákazníky. Klatovský soud nedávno poslal do vězení muže, který ohrozil nic netušící lidi tím, že do běžných zásuvek nasměroval elektřinu o napětí patnáct tisíc voltů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down