01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stovky projektů podporují životní prostředí

Během prvních dvou let existence Operačního programu Životní prostředí získala Praha pro 63 předložených projektů celkem 1,55 miliardy korun. Ve srovnání s jinými kraji patří hlavní město Praha v získávání dotací k méně úspěšným, protože nemůže z programu čerpat v plném rozsahu. Největším pražským...

Během prvních dvou let existence Operačního programu Životní prostředí získala Praha pro 63 předložených projektů celkem 1,55 miliardy korun.

Ve srovnání s jinými kraji patří hlavní město Praha v získávání dotací k méně úspěšným, protože nemůže z programu čerpat v plném rozsahu. Největším pražským projektem je plán České informační agentury životního prostředí (CENIA) na zřízení celorepublikového informačního systému o znečištění životního prostředí. Celková schválená dotace projektu z Operačního programu Životního prostředí je ve výši 200 milionů korun, přičemž agentura zaplatí desetinu veškerých investičních nákladů z vlastních zdrojů, tj. 22 milionů Kč.

V celé České republice bylo již podpořeno téměř 2500 projektů a celková výše schválené podpory již dosáhla 44 miliard korun. Do roku 2013 má být z evropských fondů uvolněno více než
5 miliard eur (asi 128 miliard korun). V jednotlivých okresech republiky jdou podle statistiky SFŽP počty schválených projektů do desítek. Nejvíce peněz půjde na vodohospodářské stavby a protipovodňová opatření, hodně prostředků však bude vynaloženo také na rozšíření sítě sběrných dvorů v obcích a městech a podporu třídění komunálního odpadu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down