01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Responsible Care

Chemické společnosti usilují o zlepšení své pověsti velkých znečišťovatelů životního prostředí. Jednou k cest, jak prokázat svou aktivitu v této oblasti, je značka "Responsible Care" Tato iniciativa vznikla na základě zkoumání postupů a výkonu chemického průmyslu, jež probíhalo od...

Chemické společnosti usilují o zlepšení své pověsti velkých znečišťovatelů životního prostředí. Jednou k cest, jak prokázat svou aktivitu v této oblasti, je značka "Responsible Care"

Tato iniciativa vznikla na základě zkoumání postupů a výkonu chemického průmyslu, jež probíhalo od poloviny 80. let 20. století. Chemický průmysl čelí podle Charty RC mnoha výzvám, včetně zlepšování dialogu veřejnosti o tématech udržitelného rozvoje, otázkách veřejného zdraví spojených s užíváním chemických výrobků, potřeby vyšší míry transparentnosti průmyslu a příležitosti dosáhnout větší harmonizace a souladu mezi v současnosti implementovanými národními programy Responsible Care. Jde tedy o iniciativu celosvětového chemického průmyslu v oblasti životního prostředí, zdraví a bezpečnosti a klade si za cíl podporovat průběžné zlepšování výkonu. Tohoto cíle dosahuje tím, že vyhovuje legislativním a regulačním předpisům. Jde však i nad jejich rámec, a to přijímáním dobrovolných iniciativ založených na spolupráci s vládami a dalšími zainteresovanými stranami. Responsible Care je etickou normou, která chce vytvářet důvěru v tak zásadním průmyslové odvětví, jako je chemický průmysl.

Mezi hlavní cíle a úkoly patří podle Charty zlepšování znalostí v oblasti životního prostředí, zdraví a bezpečnosti a výkonu technologií, procesů a výrobků po dobu jejich životního cyklu, což by mělo zabránit poškozování lidí a životního prostředí. Nalézáme zde také úkol efektivně využívat zdroje a minimalizovat vznik odpadů a v celosvětovém měřítku zlepšit zacházení s chemickými výrobky.

Více na www.schp.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down