01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Seminář pro OPŽP oblast 4.2 - staré zátěže

Oblast podpory 4.2 Operačního programu Životní prostředí podporuje odstraňování starých ekologických zátěží, ověření rizikovosti vytipovaných lokalit a zajištění vlastních sanačních prací. Pro tuto oblast byly dosud vyhlášeny a uzavřeny tři výzvy. Schváleny byly desítky projektů týkající se...

Oblast podpory 4.2 Operačního programu Životní prostředí podporuje odstraňování starých ekologických zátěží, ověření rizikovosti vytipovaných lokalit a zajištění vlastních sanačních prací. Pro tuto oblast byly dosud vyhlášeny a uzavřeny tři výzvy. Schváleny byly desítky projektů týkající se průzkumných prací, analýz rizik a sanací závažně kontaminovaných lokalit.

Jedním z předpokladů pro racionální financování je komplexní a detailní znalost kontaminovaných míst. S podporou OPŽP se rozjíždí projekt Národní inventarizace kontaminovaných míst (NIKM). Projekt má za cíl sjednocení všech v současné době dostupných informací o starých ekologických zátěžích, resp. kontaminovaných místech, zpracování dostatečného množství mapových podkladů a vytvoření jednotné datové platformy. V rámci I. etapy má být vytvořen plně automatizovaný systém sběru dat o výše uvedených lokalitách, vytvořena metodika inventarizace a odladěna v praxi na třech testovacích územích. Projekt NIKM realizuje Česká informační agentura CENIA.

Pro lepší informovanost žadatelů o možnostech čerpání podpory z OPŽP oblast podpory 4.2, a zejména pro seznámení s I. etapou projektu NIKM, je na 27. duben 2010 (Praha, hotel Populus) připraven seminář, v jehož rámci přednesou zástupci Ministerstva životního prostředí, CENIA a další odborníci referáty týkající se problematiky starých ekologických zátěží obecně, zhodnocení výsledků vypsaných výzev a východisek, cílů a stavu realizace projektu NIKM.

Seminář je spolufinancován z prioritní osy 8 OPŽP - Technická pomoc financovaná z Fondu soudržnosti, účastníci tedy nehradí vložné. Přihlášky přijímají organizátoři na adrese seminare@ekomonitor.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down