01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Evropa: půl tuny odpadu na osobu

Objem vyprodukovaného komunálního odpadu v roce 2008 v jednotlivých zemích EU dosáhl v průměru 524 kg, výrazně se však podle jednotlivých zemí lišil. V ČR byla průměrná produkce 306 kg, v Dánsku pak 802 kg. Celková produkce odpadků v Unii obecně vzrůstá, například v Německu stoupla produkce o 17 kg...

Objem vyprodukovaného komunálního odpadu v roce 2008 v jednotlivých zemích EU dosáhl v průměru 524 kg, výrazně se však podle jednotlivých zemí lišil. V ČR byla průměrná produkce 306 kg, v Dánsku pak 802 kg. Celková produkce odpadků v Unii obecně vzrůstá, například v Německu stoupla produkce o 17 kg na osobu.

Co se týče recyklování či kompostování odpadu v roce 2008, dosáhla Unie zvýšení o jedno procento. Zatížení skládek se zmírnilo o 2 %, množství spáleného odpadu se nezměnilo. Poměr skládkování a spalování se však opět v různých zemích velmi liší.

V recyklaci a kompostování jsou na tom nejlépe Rakušané. V roce 2007 zpracovali jedním ze způsobů téměř šedesát procent odpadu. V Bulharsku a Rumunsku dodnes sváží na skládky prakticky veškerý odpad. Bulhaři řeší problém tím, že odpad lisují do balíků a čekají, až budou stát technická zařízení, která by umožnila ekologičtější nakládání s odpady.

Rakušané jsou v recyklaci nejlepší

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down