01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ekologický "supertendr" pokračuje

Státní zakázka na odstranění starých ekologických škod v hodnotě zhruba 115 miliard korun bude pokračovat. Zrušení zakázky by totiž podle právních analýz vypracovaných pro MF bylo problematické a riskantní a v případě takového kroku by státu hrozily žaloby od účastníků tendru. Podle ministra Janoty...

Státní zakázka na odstranění starých ekologických škod v hodnotě zhruba 115 miliard korun bude pokračovat. Zrušení zakázky by totiž podle právních analýz vypracovaných pro MF bylo problematické a riskantní a v případě takového kroku by státu hrozily žaloby od účastníků tendru.

Podle ministra Janoty nelze v této fázi tendr zastavit. "Z právních stanovisek jednoznačně vyplývá, že toto zadávací řízení lze obecně zrušit pouze v případech, kdy tak stanoví zákon o zadávání veřejných zakázek, respektive koncesní zákon, nebo kdy to zadavateli, což je v daném případě MF, nařídí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Toto se nestalo," uvedl pro ČTK Janota. Dodal, že advokátní kanceláře nenašly zákonem podloženou možnost jak zadávací řízení nyní zrušit. Pokud však vláda žádnou z nabídek účastníků při standardním řízení nepřijme, bude možné projekt usnesením vlády zrušit bez rizika vyvolání arbitráže. Hospodářská komora vítá, že "super-tendr" na odstranění ekologických škod bude pokračovat, protože zakázek pro český průmysl je obecně nyní nedostatek. "Nadále ale prosazujeme, aby se na něm jako subdodavatelé podílely také české firmy střední velikosti," uvedl pro ČTK viceprezident komory Pavel Bartoš.

Podle ministra Janoty nejde nyní tendr zastavit

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down