01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společnost

Ve Fondu ASEKOL, který podporuje veřejně prospěšné projekty zaměřené na zlepšení efektivity sběru elektroodpadu, letos uspělo 31 subjektů. Rozdělily si více než 2,2 miliony korun. V Novém Městě na Moravě díky podpoře zlepší zabezpečení sběrného dvora. Studie LCA, kterou zpracovala Ing. Marie Tichá...

 

Ve Fondu ASEKOL, který podporuje veřejně prospěšné projekty zaměřené na zlepšení efektivity sběru elektroodpadu, letos uspělo 31 subjektů. Rozdělily si více než 2,2 miliony korun. V Novém Městě na Moravě díky podpoře zlepší zabezpečení sběrného dvora.

Studie LCA, kterou zpracovala Ing. Marie Tichá (na snímku) vyčíslila přínos sběru a recyklace elektrozařízení pro životní prostředí. Výsledek studie, která je celosvětově unikátní, jednoznačně prokázal, že zpětný odběr elektrozařízení je pro životní prostředí přínosný.

Společnost Pražské služby, a. s., se představila na Farmářských trzích na Praze 6, které se konají od jara letošního roku. Prezentace kompostejnerů byla doplněna o nabídku svozu bioodpadu ze zahrad. O službu měli zájem majitelé zahrad, ale také obyvatelé bytů v činžovních a panelových domech.

Ministryně životního prostředí Rut Bízková a výkonný ředitel Organizace pro rozvoj nových energetických a průmyslových technologií (NEDO) Jasuhiro Šimizu podepsali 10. června v Praze dodatek smlouvy o prodeji emisních jednotek na oxid uhličitý.
(ČTK/Krumphanzl Michal)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down