01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Registr de minimis funguje už půl roku

Na webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže byl spuštěn informační systém - registr de minimis. Umožňuje se rychle seznámit s tím, zda již někdo veřejnou podporu čerpal a případně v jaké výši. Centrální registr má kromě své evidenční role představovat transparentní nástroj pro poskytovatele ke...

Na webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže byl spuštěn informační systém - registr de minimis. Umožňuje se rychle seznámit s tím, zda již někdo veřejnou podporu čerpal a případně v jaké výši.

Centrální registr má kromě své evidenční role představovat transparentní nástroj pro poskytovatele ke kontrole dodržování podmínek stanovených předpisy EU o podpoře malého rozsahu. Jeho hlavním cílem tedy má být umožnění rychlé a úplné kontroly, zda v případě poskytnutí zamýšlené podpory de minimis konkrétnímu příjemci nedojde k překročení limitní částky tohoto druhu podpory. Poté, kdy bude registr naplněn daty, měla by se výrazně zvýšit právní jistota poskytovatelů ve fázi rozhodování o udělení podpory de minimis konkrétnímu příjemci.

Obdobně příjemce tímto systémem může získat nástroj k ověření možnosti, zda v rámci svého "de minimis konta" ještě může případně obdržet další podporu tohoto druhu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down