01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

MŽP na Slovensku bude zase obnoveno

Slovenská vláda od listopadu obnoví ministerstvo životního prostředí, které zrušila předcházející vláda premiéra Roberta Fica. Ta argumentovala nutnými úsporami a agendu životního prostředí převedla pod ministerstvo zemědělství. Obdobně zaniklo i ministerstvo výstavby. Bývalá vláda tak chtěla...

Slovenská vláda od listopadu obnoví ministerstvo životního prostředí, které zrušila předcházející vláda premiéra Roberta Fica. Ta argumentovala nutnými úsporami a agendu životního prostředí převedla pod ministerstvo zemědělství. Obdobně zaniklo i ministerstvo výstavby. Bývalá vláda tak chtěla ušetřit ročně až 13,28 milionu eur (asi 330 milionů Kč). Podle médií se však počet státních úředníků zrušením obou ministerstev prakticky nezměnil a úspory tudíž byly stěží měřitelné.

Zrušení ministerstva životního prostředí ostře kritizovali ochránci přírody a ekologické organizace. Prezident Gašparovič zpočátku obnovení rezortu vetoval, protože chtěl, aby se působnost ministerstva rozšířila i na vodní a lesní hospodářství, které dosud patří do rezortu zemědělství.

Bývalý premiér Robert Fico ministerstvo životního prostředí zrušil, teď ho obnovují

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down