01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Samolepkami proti nepořádku

Pražané ročně pohodí zhruba 7-10 tisíc tun odpadků mimo nádoby na ně určené. Pražské služby, a. s., zahájily kampaň zaměřenou na boj s nepořádkem v okolí nádob na směsný odpad. "S nepořádkem kolem nádob na směsný odpad a s jejich přeplněností se potýkáme neustále. I přes to, že za tuto situaci...

Pražané ročně pohodí zhruba 7-10 tisíc tun odpadků mimo nádoby na ně určené. Pražské služby, a. s., zahájily kampaň zaměřenou na boj s nepořádkem v okolí nádob na směsný odpad.

"S nepořádkem kolem nádob na směsný odpad a s jejich přeplněností se potýkáme neustále. I přes to, že za tuto situaci nejsme odpovědní, snažíme se ji řešit a na vlastní náklady odvážíme velké množství špatně uloženého odpadu. Touto kampaní bychom chtěli informovat Pražany jak správně zacházet s odpadem, kam se obrátit v případě přeplněnosti nádob na směsný odpad či nepořádku kolem nich," říká generální ředitel Pražských služeb Patrik Roman.

Za nepořádek okolo nádob na směsný odpad (popelnice a kontejnery) jsou vlastně zodpovědní sami obyvatelé. Pokud objem nádob v místě bydliště nestačí, je nutné kontaktovat majitele či správce domu. Právě oni totiž odpovídají nejen za optimální počet nádob na směsný odpad, jejich pravidelný a dostatečný odvoz, ale také za úklid stanoviště. Není povinností posádek svozových vozidel provádět úklid odpadu, který je mimo nádoby na směsný odpad. Jak nakládat s odpadem a co dělat v případě přeplněnosti nádob na směsný odpad budou Pražanům nově radit samolepky umístěné přímo na popelnicích a kontejnerech.

Samolepky poradí, co dělat v případě nepořádku kolem popelnic.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down