01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dluhy za odpad přesáhly sto milionů

Obyvatelé Ostravy dluží městu na poplatcích za komunální odpad zhruba 110 milionů korun. Jde o celkový dluh od roku 2002. V posledních třech letech se městu vývoj dluhu podařilo stabilizovat. Ročně lidé za komunální odpad dluží přibližně deset milionů korun, městu se však daří část starších...

Obyvatelé Ostravy dluží městu na poplatcích za komunální odpad zhruba 110 milionů korun. Jde o celkový dluh od roku 2002. V posledních třech letech se městu vývoj dluhu podařilo stabilizovat. Ročně lidé za komunální odpad dluží přibližně deset milionů korun, městu se však daří část starších pohledávek vymáhat zpět, řekla ČTK mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Dodala, že poplatek za komunální odpad zůstane i v příštím roce nezměněn a bude činit 498 korun na osobu a rok, bude tedy o dvě koruny nižší, než je jeho maximální možná výše.

Náklady města na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu byly za loňský rok 171 milionů korun. Při počtu 311 000 obyvatel je to zhruba 550 korun na osobu, město tak za každého občana ročně doplácí padesátikorunu.

Lidem v Ostravě se nechce platit za odpad.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down