01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobrovolní hasiči a elektroodpad

Kolektivní systém ELEKTROWIN zahájil projekt Recyklujte s hasiči. Do projektu se může zapojit až 5500 sborů dobrovolných hasičů ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Cílem je co nejvíce usnadnit zpětný odběr vysloužilých spotřebičů lidem. Hasiči zajistí jejich vysbírání, nezisková společnost...

Kolektivní systém ELEKTROWIN zahájil projekt Recyklujte s hasiči. Do projektu se může zapojit až 5500 sborů dobrovolných hasičů ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Cílem je co nejvíce usnadnit zpětný odběr vysloužilých spotřebičů lidem. Hasiči zajistí jejich vysbírání, nezisková společnost ELEKTROWIN pak následnou recyklaci.

Princip projektu je jednoduchý - lidé své nefunkční elektrospotřebiče ve stanovenou dobu jednoduše odevzdají hasičům. V některých obcích dokonce může stačit, aby je vyložili na ulici.


Registrované sbory dobrovolníků ve své obci zorganizují jejich sběr. Když usoudí, že nahromaděný odpad je třeba odvézt, objednají jejich odvoz k recyklaci. Sboru dobrovolných hasičů bude následně vyplacená odměna odpovídající množství vysbíraného elektroodpadu. "Dobrovolné hasičské sbory tvoří rozsáhlou síť, která zahrnuje více než 344 tisíc členů. Spojením sil se nám podaří výrazně usnadnit odevzdání a následnou recyklaci elektroodpadu zejména obyvatelům obcí a menších měst," vysvětluje důvody vzájemné spolupráce Roman Tvrzník, generální ředitel kolektivního systému. ELEKTROWIN. "

Z dobrovolných hasičů budou dobrovolní recyklátoři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down