01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tak trochu menší sběrači odpadu

Společnost I -Tec Czech, s. r. o., ve svém širokém portfoliu svozových vozidel nabízí i svozová vozidla menších rozměrů, které najdou uplatnění hlavně v městských parcích, obydlených zónách a na místech, kde se běžný popelářský vůz nedostane.

Zákazník má možnost si vybrat z několika typů nástaveb a ekologických pohonů, které společnost I-Tec Czech, s. r. o., dokáže ušít na míru požadavkům zákazníka.

Mezi nejpoužívanější svozová vozidla v kategorii N1 patří vozidlo italské výroby Piaggio Porter s nástavbou sběrná vana (obr. 2), která je konstruována z ocelových plechů Fe37 o tloušťce 2,5 mm nebo z hliníku Peraluman H32 o tloušťce 2,5 mm. Kapacita nástavby je 2 m3, celá nástavba je vodotěsná, a v podlaze je vypouštěcí otvor. Nástavba obsahuje hydraulický převraceč nádob, který je univerzální podle normy DIN. Nádoby mohou být o objemu 80, 110, 120, 240 a 360 litrů. Nástavba je vybavena bočními výklopnými dvířky pro lehké vyprázdnění parkových košů nebo k nahození kusového odpadu. Ovládání stabilizátorů, vyprázdnění nástavby a zapínání výstražného majáku je v interiéru vozidla. Ovládání převraceče je v zadní pravé části vozidla.


Dalším užitečným pomocníkem mezi svozovými vozidly značky Piaggio patří Porter Maxxi - kontejnerový nosič (obr. 1) o objemu cca. 6 m3. Díky podvozku Maxxi a jedinečnému zdvihacímu zařízení je toto vozidlo schopno naložit kontejner o nosnosti 1200 kg za 66 sekund. Podle provedení kontejnerů jej lze využívat na různé účely. Kontejnery s nízkými bočnicemi (400 mm) jsou určeny k nakládání materiálu a různých strojních zařízení, kontejnery s vyššími bočnicemi (900 mm) jsou vhodné k přepravě odpadu, papíru, skla a dřeva.

Společnost I-Tec Czech myslí i na ekologii a je rovněž účastníkem projektu Praha-Elektromobilní, a to konkrétně se svým zástupcem Porter Electro. Piaggio Porter s elektrickým pohonem je velmi spolehlivé vozidlo respektující životní prostředí s nulovými emisemi a nízkým hlukem. Umožňuje řešit specifickou dopravu ve městech, uzavřených prostorech, chráněných oblastech a podobně. Se svým dojezdem až 100 km ve městě a užitečným zatížením 500 kg se tak stává plnohodnotným užitkovým vozidlem. K vozidlu dodáváme nástavbu ve verzi Koš-ovka (obr. 3). Jedná o nástavbu s ocelovou konstrukcí, která je ošetřena žárovým zinkováním, opláštěná UV stabilním plastem o tloušťce 5 mm. Váha nástavby je pouze 60 kg, objem této nástavby činí 3,5 m3 a primárně slouží ke sběru malých odpadových košů. Elektromobily se stávají ekologickým trendem, který výrazně přispěje k ochraně životního prostředí dalších generací, Piaggio Porter Electro k nim rozhodně patří.

Porter Maxxi - kontejnerový nosič.

Piaggio Porter s nástavbou sběrná vana.

Piaggio Porter ve verzi Koš-ovka.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down