01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Začne sanace první části bývalé Poldi

Kladno chce začít s odstraněním starých ekologických zátěží v areálu bývalé Poldi. Sanace území bude zahájena v okolí někdejší huti Koněv, kde by měla v budoucnosti vzniknout obytná zóna. Náklady se odhadují na 150 milionů korun, uvedl pro ČTK primátor Kladna Dan Jiránek (ODS). Město požádalo...

Kladno chce začít s odstraněním starých ekologických zátěží v areálu bývalé Poldi. Sanace území bude zahájena v okolí někdejší huti Koněv, kde by měla v budoucnosti vzniknout obytná zóna. Náklady se odhadují na 150 milionů korun, uvedl pro ČTK primátor Kladna Dan Jiránek (ODS).

Město požádalo Ministerstvo životního prostředí o dotace a vypíše tendr na zhotovitele prací. Firma, která ekologické zátěže odstraní, by měla být známá patrně do konce roku. Ekologické zátěže v areálu pokrývají zhruba sedm hektarů, první část revitalizace se však bude týkat plochy o výměře 1,5 hektaru.


Projekt kromě odtěžení kontaminované půdy počítá s demolicí někdejší benzolové pračky, základů dehtových zásobníků nebo části objektu amoniačky a měla by trvat zhruba tři roky.

Sanace Poldi by mohla začít příští rok.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down