01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ekosklady a záchytné vany pro nebezpečné látky

Také řešíte skladování hořlavých, chemických či jiných nebezpečných látek a odpadů? Společnost DENIOS vám k tomu nabízí řešení ze svého rozsáhlého výrobního programu. Záchytné vany, skladovací skříně a skladovací kontejnery, které jsou vždy uzpůsobeny pro konkrétní skladované nebezpečné látky tak,...

Také řešíte skladování hořlavých, chemických či jiných nebezpečných látek a odpadů? Společnost DENIOS vám k tomu nabízí řešení ze svého rozsáhlého výrobního programu. Záchytné vany, skladovací skříně a skladovací kontejnery, které jsou vždy uzpůsobeny pro konkrétní skladované nebezpečné látky tak, aby vyhověly všem legislativním požadavkům.

Základem skladovacích systémů, určených ke skladování na volném prostranství i v budovách, je vždy integrovaná záchytná vana příslušného objemu, která bezpečně zadrží případně uniklé kapaliny. Pro skladování žíravých či jiných agresivních chemických látek jsou vany vyrobeny z odolného plastu nebo ušlechtilé oceli, aby byla zaručena jejich bezchybná funkce a maximální materiálová odolnost. Standardní skladovací kontejnery určené k venkovnímu umístění jsou konstruovány s přirozeným způsobem větrání. Tím je zaručeno předpisové větrání i takových látek, u nichž může nastat únik nebezpečných výparů. V případě požadavku na udržení maximálních či minimálních teplot uvnitř skladů jsou skladovací kontejnery tepelně izolované a lze je doplnit o topení, chlazení nebo klimatizaci. Samozřejmostí je vysoce kvalitní tepelná izolace garantující minimální energetickou náročnost a technické větrání, které zajistí požadovanou výměnu vzduchu v kontejneru.


Pro uložení většího množství sudů či jiných obalů nabízí DENIOS zhotovení individuálního návrhu a projektu kompletních zastřešených kontejnerových skladů. Ty nahrazují běžné skladovací haly a jsou vždy navrženy přesně podle konkrétních požadavků. Je-li nutné skladovat hořlavé látky či odpady a zároveň splnit veškeré legislativní požadavky, nabízí DENIOS skladovací kontejner s požární odolností EI 90, díky němuž není třeba dodržovat při jeho umístění odstupové vzdálenosti.

Mnoho dalších nápadů týkajících se oblasti skladování nebezpečných látek a vybavení výroby najdete také na stránkách našeho specializovaného katalogu. Můžete si jej stejně jako konzultaci či návštěvu našeho odborníka vyžádat na bezplatné lince 800 383 313 nebo na www.denios.cz.

 

RADEK ZAJÍC
Denios s. r. o.

 

Přednosti skladovacích kontejnerů

skladování větších množství nebezpečných látek na volném prostranství;

minimalizace investičních nákladů na skladovací místo;

vybavení odpovídající daným druhům nádob;

záchytné vany předepsaného objemu s platnou certifikací;

skladování nejrůznějších látek veškerých tříd ohrožení vody za dodržení specifických skladovacích předpisů;

možnost tepelné izolace pro optimální skladování látek citlivých na teplotu;

možnost vybavení kontejneru topením nebo klimatizací podle konkrétních požadavků;

úprava s požární odolností EI 90 pro hořlavé látky všech tříd;

individuální řešení.

Zvláštní oblastí použití těchto kontejnerů je skladování velkého množství nebezpečných látek, případně hořlavin různých tříd.

Modulový kontejner je optimální pro skladování sudů a menších nádob, případně různého odpadu.

Systémový kontejner s posuvnými dveřmi se výborně uplatní při přímém skladování většího množství sudů nebo IBC.

FOTO: ARCHIV DENIOS

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down