01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšiřování svozu bioodpadu na Moravě

Společnost van Gansewinkel v září naplno rozběhla svoz BIO odpadu v obcích Jihomoravského a Olomouckého kraje. Záměrem společnosti je separovat využitelnou složku, kterou v současné době sváží do kompostáren. Finanční prostředky pro nákup shromažďovacích nádob a svozové techniky čerpala z dotací...

Společnost van Gansewinkel v září naplno rozběhla svoz BIO odpadu v obcích Jihomoravského a Olomouckého kraje.

Záměrem společnosti je separovat využitelnou složku, kterou v současné době sváží do kompostáren. Finanční prostředky pro nákup shromažďovacích nádob a svozové techniky čerpala z dotací EU. Společnost pořídila dvě moderní svozová vozidla značky DAF se speciální nástavbou GEESINK s lineárním stlačovacím lisem. Objem kontejneru sběrové nástavby je 16,3 m3 a dovolené zatížení činí zhruba 7 tun. Navíc je nástavba opatřena speciální úpravou pro svoz mokrého odpadu, tzv. WET WASTE KIT systémem, který zamezí úniku tekuté složky BIO odpadu jak při lisování, tak při samotné přepravě.


Díky navázání spolupráce s 22 obcemi Jihomoravského kraje a 29 obcemi kraje Olomouckého směřovaly další finance na nákup hnědých shromažďovacích nádob o objemu 770 litrů, v celkovém počtu 376 ks. Celková výše dotací tak činila téměř 7 mil. Kč.

I přes poměrně krátkou dobu poskytování nové služby BIOODPAD společnost van Gansewinkel zaznamenala překvapivě vysoký zájem občanů o třídění tohoto typu. Svoz probíhá v obcích 2x týdně po celou sezónu, která trvá od 1. dubna do 31. října.

Společnost van Gansewinkel zvažuje rozšíření služby i na zimní měsíce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down