01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejlepší obce kraje v třídění odpadů

V Moravskoslezském kraji byly vyhlášeny výsledky soutěže obcí O keramickou popelnici 2011. Soutěžilo se v množství vytříděného odpadu na jednoho občana za dané období v jednotlivých tříděných komoditách, tj. papír, plast, sklo a nápojový karton. Ve vítězných obcích Bolatice a Nové Heřminovy se za...

V Moravskoslezském kraji byly vyhlášeny výsledky soutěže obcí O keramickou popelnici 2011. Soutěžilo se v množství vytříděného odpadu na jednoho občana za dané období v jednotlivých tříděných komoditách, tj. papír, plast, sklo a nápojový karton. Ve vítězných obcích Bolatice a Nové Heřminovy se za rok vytřídilo 55,5 kg/osobu/rok, respektive 54,7 kg/osobu/rok. Obce a města Moravskoslezského kraje vytřídily za období II. pololetí 2010 a I. pololetí 2011 téměř 42 tisíc tun papíru, plastu, skla a nápojového kartonu.


Oceněna byla i města a obce s největší výtěžností drobných elektrospotřebičů. Ve vítězném Úvalně vytřídili obyvatelé 4,56 kilogramů na osobu. Celkem se v kraji podařilo vytřídit 1593 tun elektrospotřebičů. Podle prvního náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka je to díky instalaci červených kontejnerů pro sběr elektroodpadu. Vítězné obce získaly finanční dar z rozpočtu kraje, poukaz na vysazení stromu v obci a pro domácnosti set tašek na třídění plastu, papíru a skla.

Obce na severní Moravě soutěží o keramickou popelnici.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down