01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovensko asi nesplní směrnici

Podle Romana Vandáka z oprávněné organizace Envi-Pak nedokáže Slovensko splnit cíle z evropské rámcové směrnice o odpadech, zejména opětovné použití a recyklaci složek KO na 50 procent do roku 2020. Uvedla to agentura TASR. Při současné produkci a skladbě odpadů by na splnění tohoto závazku měl...

Podle Romana Vandáka z oprávněné organizace Envi-Pak nedokáže Slovensko splnit cíle z evropské rámcové směrnice o odpadech, zejména opětovné použití a recyklaci složek KO na 50 procent do roku 2020. Uvedla to agentura TASR.

Při současné produkci a skladbě odpadů by na splnění tohoto závazku měl ročně vyseparovat každý občan Slovenska minimálně 11,55 kg skla, 16,46 kg plastu a 23,46 kg papíru.


Mluvčí Ministerstva životního prostředí SK Beatrice Hudáková uvedla pro TASR, že na současném stavu odpadového hospodářství se v první řadě podepsala snaha politiků a zástupců obcí být populární a co nejméně zatížit rozpočet občanů. "Bylo to však na úkor nastavení efektivního systému," dodala.

Za současného ministra Joszefa Nagyho byl připraven nový zákon o odpadech, který by měl určit i nový systém v separaci a recyklaci odpadu tak, aby domácnosti byly motivovány třídit odpad

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down