01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Symposium Odpadové fórum 2012

Již po sedmé proběhne česko-slovenské symposium Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství, které je již tradiční součástí prestižního cyklu akcí Odpadové dny 2012.

Sympozium se koná ve dnech 25. až 27. dubna 2012 v Koutech nad Desnou v Jeseníkách (hotel Dlouhé stráně). Samotné symposium tradičně začíná ve středu 25. 4. po poledni plenární sekcí. Vzhledem k menšímu počtu dosud přihlášených příspěvků byly všechny odborné sekce (Systémové otázky odpadového hospodářství, Energetické využití odpadů, Materiálové využití odpadů, Biologicky rozložitelné odpady, Kapalné odpady, Sanace ekologických zátěží) soustředěny do druhého dne symposia, tj. čtvrtka 26. 4., kdy také proběhne společenský večer. Na pátek 27. 4. se připravuje odborná exkurze, jejíž cíl bude včas oznámen. Předběžný program celého symposia naleznete na www.odpadoveforum.cz/symposium2012, kde je rovněž k dispozici formulář přihlášky účasti. Termín pro zaslání vyplněných přihlášek je 31. března 2012. Přestože je již předběžný program vystaven na internetu, je v něm ještě prostor pro zařazení dodatečně přihlášených příspěvků.


Jako posluchače zveme na symposium zástupce podnikatelské sféry i veřejné správy. Jde nám o rozšíření kontaktů mezi výzkumnou sférou a praxí, zprostředkování informací o konkrétních využitelných výsledcích výzkumu pro podnikatelskou sféru a současně informování výzkumných pracovníků o prakticky potřebných výzkumných tématech.

Ve stejnou dobu na stejném místě zorganizuje Technologické centrum AV ČR mezinárodní kooperační setkání - jde vlastně o jistý druh technologické burzy - s podtitulem "Společný prostor pro akademickou a firemní sféru". Setkání je pořádáno v rámci projektu Enterprice Europe Network a více se o něm dozvíte na www.tc.cz a www.een.cz.

Souběžně se symposiem bude probíhat konference Výsledky výzkumu, vývoje a inovací pro obnovitelné zdroje energie OZE 2012 (www.oze2012.cz).

Symposium na stejném místě každoročně bezprostředně navazuje na chemicko-technologickou konferenci APROCHEM (23. - 25. 4. 2012, www.aprochem.cz), na kterou mají, stejně jako na konferenci OZE 2012, účastníci symposia volný přístup.

 

Ing. Ondřej Procházka, Csc.
programový garant symposia, České ekologické manažerské centrum

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down