01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Za odpady dluží lidé miliony

Obyvatelé někdejších okresních měst Jihočeského kraje loni dlužili za likvidaci komunálních odpadů zhruba 14,3 milionu korun, nejvíce v Táboře - 6,35 milionu Kč. Nejvíce doplatilo krajské město České Budějovice, a to 30 milionů korun. "Náklady na likvidaci odpadů se také zvyšují a poplatek nekryl...

Obyvatelé někdejších okresních měst Jihočeského kraje loni dlužili za likvidaci komunálních odpadů zhruba 14,3 milionu korun, nejvíce v Táboře - 6,35 milionu Kč. Nejvíce doplatilo krajské město České Budějovice, a to 30 milionů korun.

"Náklady na likvidaci odpadů se také zvyšují a poplatek nekryl náklady ani v roce 2006. Separace se prodražuje s množstvím separačních nádob," řekl ČTK tajemník táborské radnice Lubomír Šrámek. Vzhledem k problémům s odbytem vytříděných komodit se podle něj nedaří pokrýt náklady na tuto činnost, která se tak stala silně ztrátová především v roce 2010. Město muselo přijmout opatření k dotování likvidace těchto odpadů, aby nemusela být separace omezována, což by veřejnost určitě vnímala negativně.

Nejvíc dluží lidé za odpady v Táboře.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down