01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Litoměřice ruší velkoobjemové kontejnery

Náklady města Litoměřice na svoz a uložení komunálního odpadu letos vzrostou, cílem vedení radnice je přestz nezvyšovat roční poplatek za svoz komunálního odpadu (v současné době činí 498 korun na osobu. V loňském roce dosáhly náklady odpadového hospodářství necelých 19 milionů korun. Zhruba šest...

Náklady města Litoměřice na svoz a uložení komunálního odpadu letos vzrostou, cílem vedení radnice je přestz nezvyšovat roční poplatek za svoz komunálního odpadu (v současné době činí 498 korun na osobu.

V loňském roce dosáhly náklady odpadového hospodářství necelých 19 milionů korun. Zhruba šest milionů platilo město ze svého rozpočtu, zbývající částku pokryly příjmy z poplatků od občanů a ze svozu separovaného odpadu. Po zvýšení daně z přidané hodnoty a nárůstu ceny za svoz komunálního odpadu však výdaje města stoupnou o dalších zhruba 600 tisíc korun.


Rozpočet města s navýšením částky na odpadové hospodářství nepočítá, proto je nutné hledat úspory: "Dosáhneme jich například zrušením velkoobjemových kontejnerů, jejichž svoz je vzhledem ke stoupajícímu množství odpadu stále více nákladnější. Učiníme tak ale až po zprovoznění nového sběrného dvora," uvedl vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler pro web radnice.litomerice.cz.

Velkoobjemové kontejnery jsou podle litoměřické radnice příliš nákladné.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down