01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Pekingu se nedá dýchat

Do roku 2015 Peking uzavře na 1200 provozoven, které v centru města výrazně přispívají ke znečištění vzduchu. Peking ve světě platí za jedno z měst s nejvíce znečištěným ovzduším. Smog bývá často příčinou hodinových odstávek automobilového provozu i zpoždění leteckých linek. Na vině tomu je kromě...

Do roku 2015 Peking uzavře na 1200 provozoven, které v centru města výrazně přispívají ke znečištění vzduchu. Peking ve světě platí za jedno z měst s nejvíce znečištěným ovzduším. Smog bývá často příčinou hodinových odstávek automobilového provozu i zpoždění leteckých linek. Na vině tomu je kromě masivního dopravního zatížení i přítomnost řady velkých továren - sléváren a chemických závodů, rovnoměrně rozmístěných po celém městě.


Celou očišťovací kampaň pekingské radnice odstartovala až jistá provokace americké ambasády. Ta se rozhodla uveřejňovat na svém webu, prostřednictvím serveru Twitter, vlastní meteorologické údaje o znečištění. Aktuální a pravdivé informace se začaly lavinovitě šířit mezi obyvatele, a radnice tak po letech byla nucena začít jednat.

Pekingské znečištění ovzduší je pověstné už od od olympiády.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down