01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sita CZ uvažuje o skladu odpadů v Chomutově

Společnost SITA CZ chce v části Chomutova Nové Spořice provozovat sklad odpadů včetně nebezpečných. Ročně tam má zpracovávat až 35 tisíc tun odpadů. Podobná logistická centra provozuje společnost Sita CZ např. v Benešově, Pardubicích, Zlíně, Ostravě nebo Hodoníně. Lidé i blízké obce jsou proti,...

Společnost SITA CZ chce v části Chomutova Nové Spořice provozovat sklad odpadů včetně nebezpečných. Ročně tam má zpracovávat až 35 tisíc tun odpadů. Podobná logistická centra provozuje společnost Sita CZ např. v Benešově, Pardubicích, Zlíně, Ostravě nebo Hodoníně.

Lidé i blízké obce jsou proti, petici podepsalo už přes 3600 lidí. Na projednávání záměru na chomutovskou radnici jich ale dorazilo jen pár. "Nechceme stavět skládku ani spalovnu. Bude to - laicky řečeno - velký sběrný dvůr," snažil se místní uklidnit ředitel severočeské divize firmy Pavel Matoušek. Územní plán města takový provoz v lokalitě povoluje, přesto ho tam město nechce. Zda bude moci areál v Chomutově vyrůst, bude záležet hlavně na výsledku posuzování vlivu stavby na životní prostředí na krajském úřadu.

Jedno z logistických center již funguje v Ostravě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down